Joe Dante i Dick Miller clouen nou intensos dies de Festival reivindicant el cinema de gènere

Dos amics i un amor pel cinema de gènere. El genial director Joe Dante ha estat el protagonista de tancar la programació del Festival amb la presentació del seu últim film, Burying the Ex, mentre l’actor Dick Miller ha recollit el premi Màquina del Temps per la seva dilatada trajectòria. Les maratons d’aquesta nit i demà diumenge tanquen un Festival que ha aconseguit mantenir el rècord d’entrades venudes assolit l’any passat.

Joe Dante ha presentat avui Burying the Ex, la pel·lícula de zombies que ha tancat el Festival i amb la qual el director ha assegurat que “he tornat a les meves arrels”. Es tracta d’una producció amb escàs pressupost –com en els seus inicis– en una situació en la qual ha assegurat sentir-se “molt còmode perquè disposo de més llibertat”. Dante ha augurat molts anys de vida a les pel·lícules de zombies, un tipus de film, ha explicat, que en els seus inicis era considerat pels crítics “el nivell més baix de pel·lícules de terror, però que ara gaudeix d’un molt bon moment”.

El cineasta s’ha retrobat amb Dick Miller a Sitges i el Festival ho ha celebrat projectant Gremlins, en el seu 30è aniversari. Director i actor han coincidit en diferents actes i presentacions i han fet gala de la seva excel·lent relació i passió pel cinema de gènere. Miller, mirant enrere, ha afirmat que “han canviat moltes coses en 30 anys, però actuar és actuar i això es manté igual”. Per la seva banda, Dante ha manifestat trobar-se molt còmode treballant amb Miller, ja que el considera un “gran professional” a qui no ha de donar indicacions “perquè ja sap tot el que ha de fer”. A més de Gremlins, el Festival ha projectat That Guy Dick Miller, el documental sobre la faceta de Miller com actor secundari, dirigit per Elijah Drenner.

El Festival ha rebut avui també a Carlos Vermut, flamant guanyador de l’última Concha d’Or de Sant Sebastià, que ha portat la seva lloada Magical Girl a Sitges 2014. Vermut ha protagonitzat aquesta tarda una trobada amb el públic a l’Espai Fnac, de la mateixa manera que també ho ha fet Peter Strickland, director del film The Duke of Burgundy.

Brigadoon ha presentat avui l’esperat documental Vicente Aranda. 50 años de cine, un recorregut per la carrera del prolífic director barceloní, un dels fundadors de l’Escola de Barcelona durant la dècada dels 60.

Les esperades maratons de diumenge a l’Auditori, el Prado i el Retiro posaran punt i final a nou intensos dies de cinema. La bona resposta del públic s’ha traduït en 58.000 entrades venudes (a les quals cal sumar els abonaments), una xifra que iguala el rècord assolit durant la passada edició.

– Nota premsa –

Anuncis
Published in: on 11 Octubre 2014 at 12:16 am  Comentaris tancats a Joe Dante i Dick Miller clouen nou intensos dies de Festival reivindicant el cinema de gènere  
%d bloggers like this: